<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Kuntosali työpaikalla säästää aikaa ja innostaa treenaamaan

Kahvakuulat kolisevat, Lauri Tähkä laulaa ja ahkerat treenaajat ähkivät kello kuudelta perjantaiaamuna. Aivan kuten millä tahansa kuntosalilla. Paitsi, ett

Kahvakuulat kolisevat, Lauri Tähkä laulaa ja ahkerat treenaajat ähkivät kello kuudelta perjantaiaamuna. Aivan kuten millä tahansa kuntosalilla. Paitsi, että tämä kuntosali onkin Logisnext Finlandin henkilöstölleen tarjoama yksityinen kuntosali.

Sali avattiin reilut pari vuotta sitten syksyllä 2018. Ja avaamisestaan lähtien Kristiina Sandell ja Tiina Ruottinen ovat sinnikkäästi kahdesti viikossa käyneet salilla kuntoansa kohottamassa.

-Tästä saa upean buustin työpäivään. Ihan erilainen fiilis aloittaa hommat, kun on ensin käynyt treenaamassa, kertoo Sandell, joka tunnustautuu muutenkin aamuihmiseksi. Aamulla on kiva treenata.

somekuva22
 

Sandell ja Ruottinen ovat iloisia mahdollisuudesta treenata työpaikalla. Näin säästää aikaa, kun ei mene aikaa matkoihin. Puhumattakaan rahan säästöstä, kun ei tarvitse maksaa kuntosalien jäsenyydestä.

-Tämä on kyllä oikeasti hieno ele työnantajalta. Ei tätä kaikilla ole, Sandell kiteyttää.

-Olemme luopuneet kuntosalijäsenyyksistämme, kun kerran saan täällä ilmaiseksi käydä, kiittelee puolestaan Tiina Ruottinen.

Hän kertoo aiemmin käyneensä pääasiassa erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla, mutta nyt tekevänsä enemmänkin lihaskuntoliikkeitä kuntosalilla. Ja käyvänsä toisinaan aamuisin sauvakävelemässä, kollegan kanssa tietenkin.

Työkaverin kanssa tulee herkemmin lähdettyä liikkeelle.

Kristiina Sandell myöntää aina liikkuneensa paljon. Iän karttuessa liikkumisen tärkeys korostuu.

- Liikkuminen on tärkeätä myös mielenterveyden kannalta. Pysyy pää kunnossa, kun liikkuu, nainen nauraa. Ja kertoo, että tavoitteena on, ettei eläkkeelle jäädessä tarvitsi vielä ostaa rollaattoria.

Logisnext Finland kannustaa henkilöstöänsä liikkumaan

Henkilöstöasioista vastaava Satu-Maarit Halonenpuolestaan kertoo, että Logisnext Finlandilla on aina tuettu henkilöstön liikkumista ja harrastamista.

-Meillä on alusta asti ollut käytössä liikunta- ja kulttuurisetelit, järjestämme erilaisia liikuntatapahtumia yhteisissä tapahtumissa, tarjoamme mahdollisuuden osallistua kunnonkohotusvalmennuksiin ja tarjoamme taukojumppia, hän luettelee.

Lisäksi Logisnext Finlandin perinteisiin kuuluu vuosittaiset yleisurheilukisat henkilökunnalle. Tänä kesänä yrityksen henkilökunta innostui osallistumaan leikkimieliseen polkupyöräilytapahtumaan Kilometrikisa.

Halonen on ylpeä siitä, että henkilökunta on itse ollut isossa roolissa oman kuntosalin rakentamisessa ja ylläpitämisessä.

-Rakensimme sen aikoinaan yhdessä. Henkilökunta ja yrityksemme johto vierekkäin salia kokosi, hän kertoo.

Halonen ottaa mielellään vastaan ehdotuksia, kuinka salia kehitetään. Ahkerat jumppaajat ovatkin osaltaan olleet vaikuttamassa salin kehittämiseen toivomalla sinne uusia laitteita.

-Toisaalta myös henkilökuntamme on ihan oma-aloitteisesti tuonut meille omia tarpeettomia liikuntavälineitä. Ja esimerkiksi tarjoutunut rakentamaan telineen painolle, Halonen kehuu.

Halosen mukaan myös ihan arkisiin palaverikäytäntöihin voisi hyvin lisätä liikuntaa.

-Työpäivien kokouksiin toivoisin, että meillä otettaisiin käyttöön ns. kävelevät kokoukset sään salliessa. Meillä kun on toimiston ympärillä ulkona tähän hyvät mahdollisuudet.