<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Organisaatiomuutoksia myynnissä

Timo Laine vastaa myynnistä ja Juha Ruotsalainen uudenlaisen liiketoimintamallin lanseeraamisesta Suomeen.

Timo Laine ja Juha Ruotsalainen sanovat, että Mitsubishi Forklift Trucks on upea maailmanlaajuinen premium-luokan brändi, joka tunnetaan. Mitsubishi-sana ei selittelyjä tarvitse.  

Suomessa Mitsubishi Forklift Trucks -trukkeja yksinoikeudella myy Mitsubishi Logisnext -konsernin oma myyntiyhtiö, Logisnext Finland Oy. Se on juuri nimittänyt Timo Laineen vastaamaan myynnistä.  


Timo Laine ei ole ihan untuvikko trukkien parissa, sillä hän kertoo työskennelleensä sisälogistiikan parissa vuodesta 1996 alkaen. Mitsubishi Forklift Trucks -trukkien kanssa Laine on ollut tekemisissä reilut 10 vuotta. Logisnext Finlandin palvelukseen mies siirtyi vuosi sitten Bernerin liiketoimintakaupan myötä. 


-Haluan hyödyntää molempien yritysten parhaat käytännöt yhteiseksi toimintamalliksi. Aikomuksenani ei ole eriyttää erilaisia toimintoja vaan keskittää ne, jotta toimimme paremmin, Laine pohtii. 


Paremmin toimiminen tarkoittaa Laineen mukaan sitä, että kuunnellaan ja kartoitetaan asiakkaan tarpeita. Ei ole ajatuksena myydä mahdollisimman monta trukkia vaan optimimäärä trukkeja asiakkaan sisälogistiikan tarpeisiin.


-Meillä on kokonaisvaltaista osaamista trukkihankintaan. Palveluiden ja erityisesti huollon rooli on myös hyvin tärkeä osa trukkikauppaa. Ja tietenkin se, että yritys, jolta trukkeja hankit, on vakavarainen ja pysyvä yritys, jonka tulevaisuuteen voi luottaa, Laine sanoo. 


Kokonaisvaltaisuutta on myös se, että sopimuskausi mitoitetaan yrityksen tarpeiden mukaan. 

Asiakkaan kuunteleminen ja tämän tarpeiden kartoittaminen tarkoittaa paremmin toimimista. Ei ole ajatuksena myydä mahdollisimman monta trukkia vaan optimimäärä trukkeja asiakkaan sisälogistiikan tarpeisiin, Timo Laine. 

-Meillä on maailman parhaat trukit, joten tuotteet kyllä kestävät pitempään kuin sopimuskausi. Kyse on palvelusta ja asiakkaan toiminnan ymmärtämisestä, Laine selventää. 


Hän myös muistuttaa siitä, että Suomi on pitkä maa. Pohjoisemmassa Suomessa tarpeet ja olosuhteet esimerkiksi sään suhteen, ovat erilaiset kuin eteläisemmässä Suomessa. 


Niinpä se, että yrityksellä on toimipisteitä ja yhteystyökumppaneita ympäri maata, on erityisen tärkeätä.

Mixed Fleet -liiketoimintamalli on jotain ihan uutta

 

Juha Ruotsalainen on nimitetty vetämään ja lanseeraamaan uudenlaisen automaatiota, trukkeja ja ratkaisuja yhdistävän mixed fleet -liiketoimintamallin Suomen markkinoille. 

Mixed fleet -konsepti on liikkeelle lähtö sisälogistiikan kokonaispalvelunpakettiin. Yhteistyössä Logisnext Finlandin organisaation kanssa tuota uutta palvelukokonaisuutta rakentaa LogSol (Logistics Solutions) -yksikkö, johon kuuluvat AGV-järjestelmät ja nyt uutena palvelumallina mixed fleet -liiketoimintamalli.


Sekä Laine että Ruotsalainen uskovat mixed fleet -mallin kasvuun ja tulevaisuuteen. 


-Meillä on pitkä kokemus trukkien ja AGV-järjestelmien myynnistä. Tämä uusi malli yhdistää ne molemmat. Kyse on materiaalivirtojen hallinnasta, ohjauksesta ja jatkuvasta kehittämisestä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, Juha Ruotsalainen selvittää. 


Mixed Fleet -toimintamallissa syvennetään yhteistyötä esimerkiksi hylly– tai varastonhallintaohjelmien toimittajien kanssa. Tässä on tavoitteena palvella asiakkaita tarjoamalla enemmän osaamista ja palvelua yhden tuottajan kautta. Se helpottaa ja nopeuttaa asiakkaan toimintaa, kun tämä saa alan viimeisimmät ratkaisut nopeasti ja luotettavasti käyttöönsä. Ja lisäarvoa tulee myös siitä, että eri osa-alueiden toiminnallisuudet on mietitty jo valmiiksi ratkaisukokonaisuuksiksi.


-LogSol ja -mixed fleet -malli on omistajamme päähankkeita. Tavoitteenamme on lanseerata sitä useampaan Euroopan maahan. Alkuvaiheessa Suomi, Hollanti ja Iso-Britannia ovat maita, joissa uusi liiketoimintamalli tullaan ottamaan käyttöön. Me olemme edellä monessa asiassa ja onkin upeata olla mukana sen jalkauttamisessa Suomeen yhteistyössä meidän avainasiakkaidemme kanssa. Uskon vakaasti tähän malliin, Juha Ruotsalainen sanoo. 

haluamme palvella asiakkaitamme tarjoamalla enemmän osaamista ja palvelua yhden tuottajaN kautta, Juha Ruotsalainen.

Hän myös sanoo, ettei automaatio tule vähentämään trukkien tai trukinkuljettajien tarvetta. Perinteisiä trukkeja tarvitaan myös tulevaisuudessa. 

Samaa mieltä on myös Timo Laine. Ratkaisumyynti on se suunta, mihin trukkimyynti on menossa.

Unohtamatta kuitenkaan sitä, että myös yhden trukin ostaja on tärkeä. Yksittäisten trukkien myyminen vaatii jopa enemmän ammattitaitoa myyjältä kuin isojen asiakkaiden kanssa toimiminen. 

Hyvästä huumorintajustaan tunnettu Timo Laine veistelee haastattelun lopuksi, että lupaa pysyä Logisnext Finlandissa eläkkeelle jäämiseensä asti.