Skip to content

Kunnon huoltomies huoltaa trukin

kerralla kuntoon

Kirami Oy on tyytyväinen siihen, että heidän trukkikantaansa huoltaa osaava ammattilainen. Logisnext Finlandin kanssa tehtiin jo vuosikymmenen sitten huoltosopimus, joka kattaa vuosihuollot ja vikakorjaukset. Huoltomiehestä on tullut jo luottokaveri, johon Kiramilla luotetaan.


-Ensin me yritettiin omin voimin trukkeja roplata, mutta sitten tajuttiin, että huoltosopimus Logisnext Finlandin kanssa on kyllä toimivin ratkaisu meille, sanoo Kirami Oy:n talousjohtaja Eero Rantanen.

Talousmiehen mielestä taloudellisestikin järkevin ratkaisu on se, että trukkien korjaamisesta ja huoltamisesta vastaa se, joka sen parhaiten osaa. On helppoa, kun voi vain soittaa tai meilata, että jotain häikkaa koneissa on, ja saman tien paikalle porhaltaa asiantunteva mekaanikko, joka tietää mitä tehdä.

Ryhmä

Kuva: Äetsän kylässä Sastamalassa sijaitseva Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu maailman suurin paljuvalmistaja, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpytynnyreistä ja –altaista, saunoista ja niihin liittyvistä oheistuotteista. Kuvassa yrityksen trukkikannasta vastaavat trukkimekaanikko Janne Tuominen (vas) ja aluemyyntipäällikkö Joonas Saikkonen (toinen vas) Logisnext Finlandilta sekä talousjohtaja Eero Rantanen (toinen oik) ja tuotantojohtaja Hermanni Rosengren (oik) Kirami Oy:ltä. 

 

-Meille on syntynyt läheinen suhde Logisnext Finlandin huoltomiehen kanssa. Hän tuntee trukkiemme kuin omat taskunsa ja me voimme luottaa, että kalustomme on kunnossa, toteaa puolestaan tuotantojohtaja Hermanni Rosengren.

Eikä haittaa ole siitäkään, että huoltomies sattuu vielä asumaan lähes samalla kylällä.

-Kyllähän se luottamusta herättää, kun huoltokaveri puhuu samaa murretta ja tietää, ettei hän kaukaa joudu tulemaan, Rosengren nauraa.

Äetsän kylässä Sastamalassa sijaitseva Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka on viime keväästä alkaen kuulunut Harvia-konserniin. Se on maailman suurin paljuvalmistaja, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpytynnyreistä ja –altaista, saunoista ja niihin liittyvistä oheistuotteista.

Yrityksellä menee tällä hetkellä erittäin hyvin. Korona-ajan kotoilu lisäsi kuluttajien kiinnostusta lisätä kotiensa viihtyvyyttä ja siihen tarpeeseen paljut vastaavat. Kiramilla on alueella pääkonttori ja valmistusyksiköitä sekä varastotilaa 3000 m2. Trukkeja yrityksellä on tällä hetkellä kymmenkunta, sekä vastapainotrukkeja että työntömastotrukkeja.

Kirami3

Kuva: Kirami Oy:n tuotantojohtaja Hermanni Rosengren (vas) kiittelee että Logisnext Finlandin huoltomekaanikko Janne Tuominen (oik)  ansiosta hän voi luottaa siihen, että yrityksen trukkikalusto on ja pysyy kunnossa,

Pitkän huoltosopimuksen ansiosta Logisnext Finlandilla on listat Kiramin huoltotarpeista vuosien varrella ja mitkä ovat olleet ongelmakohteita.  

Logisnext Finlandin huolto-organisaatio kiittelee Kiramin huolellisia kuljettajia, sillä raporttien mukaan Kiramilla ei ole koskaan jouduttu korjaamaan trukkeja väärinkäytön tai ilkivallan takia.

-Meidän kompastuskivenä on ollut varastojen välissä olevat automaattiset nosto-ovet, joiden kanssa on joskus tullut ongelmia, kun ovet sulkeutuvatkin trukin juuri ajaessa alta, pohtii Hermanni Rosengren.


Myöskin renkaiden kuluminen on ongelma, kun trukeilla ajetaan paljon ja ne liikkuvat sekä sisä- että ulkotilassa. Kovinta sesonkia kylpytynnyrivalmistajalle ovat kesäkuukaudet


Hän kertoo myös juuri asentaneensa kännykälleen Logisnext Finlandin lanseeraaman Forklift Manager –puhelinsovelluksen.


-Logisnextin myyntikaveri sen minulle asensi viimeksi täällä käydessään ja se tuntuu kyllä oikeastaan olevan ihan kätevä juttu. Sieltähän näkisi tehdyt huollot ja korjaustyöt, Rosengren sanoo.

Kirami4

Kuva: Hermanni Rosengren (vas) on juuri ottanut käyttöön aluemyyntipäällikkö Joonas Saikkosen (oik) neuvosta Forklift Manager -puhelinsovelluksen.