<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Millainen on trukkimekaanikon päivä

Tähän vastauksen haimme viettämällä aikaa Roclan huoltomekaanikon Timo Hietasen kanssa asiakkaamme Koivunen Oy:n Roclan trukkien vuosihuollon alkaessa.

Koivunen Oy on toiminut vuodesta 1927 ja se on yksityinen, suomalainen, henkilö- ja hyötyajoneuvojen varaosien, lisävarusteiden, renkaiden, vanteiden, työkalujen, koneiden sekä kiinnitystarvikkeiden tuonti- ja tukkuliike. Koivunen Oy:n Roclan trukkikannan skaala on laaja: vanhimmat ovat vuodelta 1983 ja uusimmat vuodelta 2018. Huoltomekaanikoille tämä tarkoittaa monipuolista työmaata.

Timo Hietanen on toiminut Logisnext Finland Oy:n huoltomekaanikkona vuodesta 1997 ja on tunnettu tarkkana mekaanikkona, jonka ammattitaitoa muut huoltomekaanikot ja myyjämme arvostavat.

Työpäivä alkaa merkkaamalla huoltokeikka aloitetuksi Service Tool –mobiilisovellukseemme ja keräämällä tarvittavat työkalut mukaan huoltoautosta. Tänään huoltoon tulee Roclan korkeakeräilijä vuodelta 2006.

Asiakkaalle ilmoitetaan, mikä kone otetaan huoltoon. Se ajetaan huoltoalueelle, avataan konepelti ja katsotaan, mitä löytyy. Vuosihuolto etenee Timolta varmoin ottein: puhdistetaan, tarkistetaan, varmistetaan, mitataan, testataan ja vielä kerran varmistetaan.

Yksikään huoltomekaanikon työpäivä ei ole samanlainen, sillä kukaan ei voi ennustaa, mitä koneissa voi tulla vastaan. Timon vahva ammattiosaaminen ja kokemus trukeista takaa, että jokaiseen vikaan löytyy varmasti ratkaisu.
Service-Tool-työkalu_korj2
Huollettava korkeakeräilijä nousee kuuteen metriin ja henkilönostimissa ketjuvenymät on katsottava tarkasti. Kyseisessä trukissa on vuodelta 2006 alkuperäiset ketjut, jotka joutuvat nyt vaihtoon. Ketjut tilataan varaosatiimiltämme, merkataan keikka tällä erää päättyneeksi Service Tooliin ja siivotaan jäljet. Trukki viedään paikoilleen asiakkaan osoittamaan paikkaan. Lounaan jälkeen jatkui vuosihuolto muille Roclan trukeille.

Koivunen Oy:ssa on aina ollut hyvin huollettu konekanta, mikä tarkoittaa, että varaosat kulkevat varastosta jälleenmyyjille ja asiakkaille sovitusti.

Hyvin huolletulla trukkikannalla varmistetaan, että koneiden käyttöikä on pitkä, vikahuoltoja tulee harvemmin ja mahdolliset isommat korjaukset voidaan ennakoida hyvissä ajoin.

Koivunen Oy:lla ollaankin erittäin tyytyväisiä Timon työn jälkeen sekä Roclan koneisiin.

Kiitos Koivunen Oy, että saimme vierailla luonanne!

HuoltomiehenPäivä1