<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Logisnext Finland Oy toimitti Alfaroc Logistics Oy:lle 39 Roclan trukkia ja sähköisen Cat®- vastapainotrukin li-ion akkuteknologialla

Logisnext Finland Oy toimittiAlfarocLogisticsOy:lle useita kymmeniäRoclantrukkejaja sähköisen Cat®ā€“vastapainotrukinli-ionakuillavuonna 2019. AlfarocLogis

Logisnext Finland Oy toimittiAlfarocLogisticsOy:lle useita kymmeniäRoclantrukkejaja sähköisen Cat®ā€“vastapainotrukinli-ionakuillavuonna 2019.

AlfarocLogisticsOy:n nykyaikainen logistiikkakeskus valmistui Lahteen vuonna 2019. Moderni logistiikkakeskus käsittää 27 000m² varastotilaa, 50 000 lavapaikkaa ja 10km pientavarahyllyä.

Työvälineissä haluttiin panostaa uusimpaan teknologiaan.Roclankeräily-, lavansiirtäjä- ja työntömastotrukeissa sekä sähköinen Cat®- vastapainotrukissa on käytössä Li-ionakkuteknologia.

Lahden logistiikkakeskuksessa on tällä hetkellä käytössä useita kymmeniäLogisnextFinland Oy:n (entinenRoclaSolutions Oy:n)toimittamaa uutta trukkia.

Joustava yhteistyö kaiken perusta

AlfarocLogisticsOy:lla ja Roclalla on pitkä yhteinen historia, yhteistyö juontaa juurensa jo vuoteen 2009.

”Arvostamme laatua, brändiä ja henkilöitä, joiden kanssa olemme saaneet ja saamme nytkin työskennellä” toteaaAlfarocLogisticsOy:n toimitusjohtaja TiiaBister. Vuonna 2010 otettiinensimmäiset 8 trukkiakäyttöön Vaasassa, tänään trukkeja on käytössäuseammissa toimipisteissä yhteensälähemmäs 100.

alfaroc_kuva_01_0alfaroc_timin_kuvia_5_1

Vuonna 2015Alfaroc aloitti panostamaan 3PL logistiikkaan. Trukkitarpeet ovat muuttuneet nopeasti ja tiiviilläkin aikataululla on jouduttu vaihtamaan trukkimalleja. ”Se joustavuus, mitäLogisnextFinland Oyon pystynyt tarjoamaan vuosien varrella, on ollut huikeaa. Esimerkiksi kello 14 menee kone rikki perjantaina, niin neljältä on vaihtokone tilalla. Emme pysty itse olemaan joustavia ja ketteriä, jos kumppanimme eivät ole sitä.” kertoo Mika Hyvärinen,AlfarocLogisticsOy:nliiketoimintajohtaja.

Ympäristöystävällisyys ja nopea latausaika syynä uuden Li-ionakkuteknologian käyttöönottoon

KunAlfaroc Logistics Oy:n modernia logistiikkakeskusta aloitettiin suunnittelemaan Lahteen, haluttiin hyödyntää uusinta ympäristöteknologiaa, tukea kotimaisia toimittajia ja panostaa teknologiaan työskentelyvälineissä. Kiinteistön suunnittelussa haluttiin kaikki mahdollinen tila käyttää asiakkaiden tavaroiden varastointiin, mikä johti mietintään sopivasta akkuteknologiasta. Myös vihreät arvot ja energiatehokkuus haluttiin huomioida akkuvalintaa tehtäessä.

LogisnextFinlandOy:n myynnin, tuotepäälliköiden ja akkuasiantuntijoiden kanssa keskustelu johti lopulta päätökseen valita Li-ionakkuteknologia kaikkiin trukkeihin.

”Aluksi mietimme geeliakkuja, mutta mahdollisuus nopeaan lataukseen, tilan parempaan hyötykäyttöön ja ympäristöarvot käänsivät päätöksen li-ionteknologian hyödyksi”. sanoo Hyvärinen.

Käyttäjänäkökulmasta akkujen käyttö ja lataaminen on ollut helppoa.

img_0125

Nyt kun li-ionakut ovat olleet käytössä on voitu todeta, että tilan käyttö on maksimoitu asiakkaiden tavaroille, nopea lataus varmistaa, että trukin saa nopeasti käyttöön ja energiatehokas teknologia edistääAlfarocLogisticsOy:lle tärkeitä arvoja.

”Raportoimme asiakkaillemme tarkasti eri asioista, esimerkiksi käyttöasteita ja hiilidioksidipäästökuluja. Kun saamme kerättyä enemmän dataa liittyen li-ionakkuihin, tulemme tätäkin tietoa hyödyntämään raportoinnissa asiakkaillemme.” kertooBister. ”Olemme akkuvalinnallamme Päijät-Hämeen edelläkävijä, mistä olemme ylpeitä.”Bisterjatkaa.

Huoltohenkilökunnan raudanluja ammattitaito näkyy arjessa ja kulujen ennaltaehkäisyssä

”On tarvittu huolto sitten tänne Lahteen, maakuntiin tai pääkaupunkiseudulle, niin aina on onnistuttu saamaan huolto nopeasti ja huomattu, ettäLogisnextFinlandOy:n huoltohenkilökunta koostuu raudanlujista ammattilaisista”. sanoo Hyvärinen.

Alfarocillaarvostetaan huoltomekaanikoiden kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jossa trukkikuskien kanssa keskustellaan ja koulutetaan esimerkiksi akkujen käytöstä ja lataamisesta. Sama välittäminen mikä näkyy jo myyntivaiheessa, toteutuu trukkihuollonkin toimesta. ”LogisnextFinlandOy:n huoltomekaanikko ei poistu tontilta, ennen kuin kone jälleen toimii. Varaosien saatavuus ja huollon vasteaika on ollut hyvä.” kertoo Kasperi Ijäs,operatiivinen päällikkö.

”Huoltomekaanikkojemme toiminta on oivaltavaa, pyritään ennalta ehkäisemään kuluja sekä etsimään ratkaisuja, jolla parannetaan turvallisuutta tai pidennetään koneen käyttöikää.” toteaaLogisnextFinlandOy:n avainasiakaspäällikkö Timo Leppänen. ”Mietimme asiakkaan kokonaistilannetta, mikä olisi järkevin ratkaisu, jotta meidän asiakkaamme saa pidettyä omille asiakkailleen tekemät lupaukset.”

Meillä parhaiden ratkaisuiden löytäminen asiakkaalle lähtee jo ensimmäisestä tapaamisesta asiakkaan kanssa”, jatkaa Leppänen.

AlfarocLogisticsinMika Hyvärinen kiteyttää yhteistyön seuraavasti:

”Laadukas tuote ja asiakaspalvelu, nopea reagointi ja joustava toimija.LogisnextFinlandOy:llaon kyky ja halu sparrata asiakasta. Asiakkaan haasteeseen on tarjottu ratkaisuja, ei vain koneita. Olette hyvin päässeet käsiksi asiakkaan logistiikkaan ja siihen, miten saadaan parhaalla mahdollisella tavalla tavoitteet toteutettua. Se mitä me täällä teemme, ei ole vainAlfarocLogisticsOy:n taiLogisnextFinlandOy:n juttu, vaan meidän asiakkaiden logistiikan tavoitteiden saavuttamista. Sen te olette ymmärtäneet ja toteuttaneet hyvin.”

 

alfaroc.fi

Lue miten trukkisi akulla on yhä enemmän merkitystä

Tutustu tuotteisiin:

Roclan keräilytrukki

Roclan lavansiirtäjä

Roclan työntömastotrukki